torsdag 11 mars 2010

Snart är det vår? Del 2

Solen lyser och snön smälter. Dock inte med den hastighet vi skulle vilja. Och nu verkar det dessutom vara mer snö på väg i morgon.
Men det gäller att härda ut, att inte tappa sugen, att ta nya tag, var dag har nog av sin egen plåga, den som lever får se, i morgon är en annan dag, ta dan som den kommer för solen lyser även på liten stuga och det blir bättre och bättre dag för dag.

För att muntra upp tillvaron i väntan på den "riktiga" våren kommer här några tips på roliga böcker: "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson som handlar om Allan Karlsson som rymmer från sitt eget 100-års kalas och som i hastigheten råkar få med sig en väska full med pengar och sedan blir jagad kors och tvärs genom landet av både bovar och poliser. Själv är han lyckligt ovetande. "Fjärde handen" av John Irving handlar om en journalist som i sin iver att göra ett bra reportage, får sin hand uppäten av ett lejon. En änka till en nyligen avliden kan tänka sig att donera sin makes hand, men men kräver i gengäld umgängesrätt med handen. I Janet Evanovich "Hett byte" möter vi Stephanie som ska spåra upp en försvunnen kollega, samtidigt som hennes krävande mormor flyttar in i lägenheten, lägger beslag på Stephanies säng och det mesta i hennes kylskåp. Dessutom snarkar hon så det dånar. Det finns fler titlar av samma författare här. Ett sista tips är Arto Paasilinnas böcker, t.ex "Tio rivjärn" och "Hoppsan, jag är död". Det är humoristiska berättelser, med mycket ironi, ofta om samhällets mindre lyckligt lottade individer. Men alltid skildrade med empati och värme. Fler titlar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar