måndag 29 mars 2010

Boken eller filmen?

Film är bäst på bio. Att sitta där i mörkret i mjuka (förhoppningsvis) fåtöljer och titta på en spännande eller rolig film, med popcorn och godis, helt bortkopplad från omvärlden det är avkopplande tycker jag. Synd bara att det inte blir oftare.
För er som har barn eller barnbarn i lämplig ålder är det bara att gratulera.
För just nu på bio kan man se fem stycken filmade böcker.

Två som redan gått några veckor är Alice i underlandet och Percy Jackson - kampen om åskviggen. Alice i underlandet bygger på den kända barnboken av Lewis Carroll och filmen om Percy Jackson bygger på Rick Riordans bok Född till hjälte.
Nu i helgen hade Draktränaren premiär. Denna animerade film, som man även kan se i 3D, baserar sig på de roliga böckerna om den lille vikingen Hicke Hiskelig Halvulk III av Cressida Cowell.
Ytterligare en film hade premiär i helgen och heter kort och gott Klara. Här möter vi Klara som är nyinflyttad och söker sig till stallet för att få kompisar. Klara har aldrig ridit förut men "råkar" påstå att hon visst är jättebra på det och vips är hon anmäld till en galopptävling.
Den här filmen bygger på de populära böckerna om Klara av Pia Hagmar.

Den här veckan har en av mina favoritböcker premiär som film. Även den är animerad och heter Den fantasiska räven och bygger på boken med samma namn skriven av Roald Dahl. Jag har läst den många gånger och den är både rolig och rysligt spännande.

Men egentligen behöver man nog inte ha barn i rätt ålder för att gå på de här filmerna.
Det är väl bara att gå ändå. Böckerna är bra i alla fall. Klicka på de orange länkarna om du vill se om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar