måndag 29 april 2013

Golvet

Vi lovade ju att visa bilder på det färdiga golvet i entrén. Det blev inte ett mosaikgolv, men väl ett mörkgrått klinkergolv. Rätt snyggt tycker vi. 
Lite avspärrningar hör till när underlaget ska slätas ut

Experter på området brukar bli bäst

Snyggt mönster. Vi kunde kanske ha valt det


Men det blev bra så här också

onsdag 17 april 2013

Äntligen...

En del av allt som har samlats på hög...
...är vår biblioteksdatasystem igång igen!!! Kan kanske vara några små detaljer som inte är rätt inställda men det går äntligen att låna böcker, söka i katalogen och annat som är viktigt. Nu återstår bara att låna ut allt som vi lånat ut provisoriskt och återlämna allt som kommit in under de här dagarna och få upp det i hyllorna igen!

måndag 15 april 2013

Melodikrysset

Kloka hjärnor i olika åldrar blandades när vi löste Melodikrysset på bibblan i lördags. Tillsammans hade vi en mycket trevlig stund med gott fika mellan ledtrådarna. Det här kommer vi säkert att göra om till hösten.

fredag 12 april 2013

Förändring med förhinder

Uppgraderingen av vårt datasystem för utlåning har tyvärr inte gått så smidigt som vi hoppats. I skrivande stund, kvart över ett, fredag em, har det fortfarande inte kommit igång. Själva uppgraderingen är gjort, men nu är det visst nåt strul med nätverket. 

Det är så man nästan funderar på om vi ska överge alltihopa och gå tillbaka till det manuella systemet vi hade för snart 20 år sedan. Där alla böcker hade en liten ficka längst bak, med ett kort i där man, för hand, skrev sitt lånenummer. Korten sorterade vi sedan i bokstavsordning på datum. Det gick alltid att låna en bok då. 
Fast å andra sidan var det betydligt krångligare när man skulle hitta en bok som var utlånad, för att t.ex reservera den. Det blev mycket bläddrande i kortlådan innan man hittade rätt. För att inte tala om när man skulle kolla i kortkatalogen huruvida vi hade en bok eller ej. Snacka om att man blev expert på bokstavsordning. Fast vi kan nog bokstäverna rätt så bra även idag.

fredag 5 april 2013

På gång vecka 15

Nästa vecka är det mycket på gång på Laxå bibliotek. Det första som händer är på tisdag och onsdag, 9-10 april då vi äntligen kommer att få vårt datasystem för utlån uppgraderat. Det har vi väntat på länge, även om du som låntagare kanske inte har märkt av att vi haft en mycket gammal version. Under de här två dagarna kommer det tyvärr inte att gå att låna böcker och annan media, men vi har öppet biblioteket som vanligt för tidningsläsning, datoranvändning och återlämning.

På lördag den 13 april är du välkommen att lösa Melodikrysset med oss. Vi sitter tillsammans runt våra bord och försöker med gemensam tankemöda, att förstå ledtrådarna. Vi bjuder på förmiddagsfika. Samling sker mellan 9.30 och 9.45. Vi vill gärna att du anmäler dig senast den 10 april.

Igår påbörjades också en liten renovering av golvet i foajen. Det har varit ojämnt och mattan som legat där har varit till besvär för rullatorer och vissa barnvagnar. Nu blir det klinker på hela golvet istället. Det blir klart under vecka 15.
Kanske så här?