måndag 31 maj 2010

Kunglig festyra

Kungens lilla piga putsade och fejade, trubaduren övade, skattkammaren fejades, sockerbagaren bakade prinsesskakor och prinsessorna provade ut sina bästa klänningar; allt för den stora dagen i fredags när kungariket Laxås yngre prinsar, prinsessor och riddare skulle komma på kalas.
Punktligt 8.30 gled de första limousinerna in; från Finnerödja. Låt vara att bilarna var i kortaste laget för att kallas limo, men ändå. Ut klev prinsar och riddare, prinsessor och sköna jungfrur. Och sedan följde en strid ström av kungligheter under hela förmiddagen.

Drottning Anne hälsade välkommen och bjöd sällskapet att stiga ner i slottsbiblioteket källare där trubaduren Ewa tog emot och förevisade den kungliga skattkammaren. Dagen till ära hade kungen låtit meddela att han blivit alldeles för rik och att var och en som ville fick ta en peng ur hans stora pengaskål.

Sedan kunde de modiga träffa slottsdraken. Ve och fasa! De elaka trollen hade krympt honom. Nåja, prinsessan Anne-Marie följde därefter besökarna till det väntade saftkalaset och sedan tog prinsessorna Inga-Lill och Carina vid och hjälpte de kungliga med att prova skor och prinsessan på ärten-sängen.
Se, det var en riktig fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar