fredag 9 april 2010

En liten paus bara...

Våren = solen har inte visat sig på ett par dagar och genast tror vi att nu är det slut med våren - vintern kommer åter, men det är bara vanligt aprilväder. Här kan man läsa vad Wikipedia skriver om just aprilväder. Viveca Lärn skriver också om Aprilväder. Läs den gärna.
Annars är detta en alldeles utmärkt tid att fågelskåda, och man behöver inte åka långt om man inte vill. Det är bara att titta i buskarna och runt fågelborden, så kryllar det av nya gäster. Grönsiska och gråsiska, bergfink och rödhake. Sädesärlan trippade så fint på vägen i påskas. Åker man lite längre kan man se tofsviporna tokflyga på fälten längs E20 vid Vretstorp, för att inte tala om alla gäss, skrakar, sothöns och annat man kan se där. Tycker du ändå att det är svårt att få syn på de små rackarna kan en tur till t.ex Tysslingen vara bra. Där idag har inräknats 2911 sångsvanar eller varför inte Hornborgarsjön där antalet tranor idag är 12400.
De här fåglarna är mycket lätta att upptäcka!

Till din hjälp kan det vara bra att ha med en fågelbok; vi har flera stycken som du kan låna eller varför inte låna vårt senaste tillskott: en CD med fågelläten - Fåglar i vår närhet.
22 av våra vanligaste fåglar presenteras med sitt läte och lite intressant fakta. Varför inte lära dig en i veckan så kommer du att kunna imponera vid utflykter och grillkvällar framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar