fredag 28 september 2012

Bok & bibliotek

Idag, fredag 28 september har vi dessvärre stängt. Vi är på bokmässan och spanar in höstens nya böcker, lyssnar på föredrag och kanske möter en och annan författare.

Bokmässan 2012 invigd

torsdag 27 september 2012

Ursäkta oljudet...

...men vi bygger om i källaren. Kommunarkivet är på väg till oss och därför byggs det om i källaren. Mest arbete görs i de delar som normalt inte används av biblioteket, men låter gör det ändå när betongväggar ska tas ner, hål ska sågas och rör ska tas av. Vi hoppas att denna första ljudliga första del av arbetet inte ska ta alltför lång tid, men ännu några veckor kommer det tidvis att väsnas en del.

tisdag 18 september 2012

Gustavs grabb är populär

En del av våra böcker lånas inte längre och därför gallras de. Andra böcker är flitigt utlånade och stundtals är det lång kö. De populäraste böckerna fram till sommaren har bl.a varit Stefan Einhorns Änglarnas svar, Jan Guillous Brobyggarna, Felicia Feldts Felicia försvann och Leif GW Perssons Gustavs grabb  Samtliga kom under 2001. Roligt är också att Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann fortfarande håller ställningarna fastän det är snart 3 år sedan den kom. En annan bok som har kommit i ropet är Marianne Fredrikssons Simon och ekarna. Den gavs ut redan 1985. Till det kommer serien Fjällrosor av Laila Brenden vars olika delar står högt i kurs.
Bland deckarna ligger Lars Kepplers Eldvittnet i topp och därefter kommer Thomas Dahlqvist Den thailändska amuletten och Åsa Larssons Till dess din vrede upphör som faktiskt kom 2008.
Bland barnböckerna är det bilderböcker som går allra bäst. Pettson tältar och Kackel i grönsakslandet av Sven Nordqvist har varit populära i år liksom Lycklige Alfons Åberg och God natt Alfons Åberg av Gunilla Bergström.
Det ska bli spännande att se när året är slut vilka som tagit sig högst upp på utlåningslistan då.
Klicka på respektive titel om du vill se vilka böcker som just nu finns för utlån.

onsdag 12 september 2012

Utställning saknas

Samlar du på något? Har du roliga saker i dina gömmor? Har du nån hobby där du gör saker som skulle passa att visa upp? Just nu är det tomt i våra utställningsmontrar och det vore roligt att fylla dem med något annat än vår klädnypssamling. Under årens lopp har vi haft vykort, kossor, scrapbooking, keramik, nallar, porslin och många andra saker i våra montrar. Har du något du skulle vilja ställa ut och visa, under någon/några veckor nu i höst eller senare vinter, hör av dig, så bestämmer vi ett passande datum. Vi vet att nallarna kommer på återbesök under ett par veckor i slutet av oktober, men före och efter det är det gott om utrymme.
Klädnypor av skiftande form, färg och material