tisdag 18 september 2012

Gustavs grabb är populär

En del av våra böcker lånas inte längre och därför gallras de. Andra böcker är flitigt utlånade och stundtals är det lång kö. De populäraste böckerna fram till sommaren har bl.a varit Stefan Einhorns Änglarnas svar, Jan Guillous Brobyggarna, Felicia Feldts Felicia försvann och Leif GW Perssons Gustavs grabb  Samtliga kom under 2001. Roligt är också att Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann fortfarande håller ställningarna fastän det är snart 3 år sedan den kom. En annan bok som har kommit i ropet är Marianne Fredrikssons Simon och ekarna. Den gavs ut redan 1985. Till det kommer serien Fjällrosor av Laila Brenden vars olika delar står högt i kurs.
Bland deckarna ligger Lars Kepplers Eldvittnet i topp och därefter kommer Thomas Dahlqvist Den thailändska amuletten och Åsa Larssons Till dess din vrede upphör som faktiskt kom 2008.
Bland barnböckerna är det bilderböcker som går allra bäst. Pettson tältar och Kackel i grönsakslandet av Sven Nordqvist har varit populära i år liksom Lycklige Alfons Åberg och God natt Alfons Åberg av Gunilla Bergström.
Det ska bli spännande att se när året är slut vilka som tagit sig högst upp på utlåningslistan då.
Klicka på respektive titel om du vill se vilka böcker som just nu finns för utlån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar