tisdag 13 november 2012

Elmätare att låna

Såg du Plus i SVT förra veckan? Där var man bl.a. på besök hos en familj som vill ha tips på hur deras hus kunde bli mer energisnålt. Det tipsades även om att man kan köpa en elmätare som man använder för att se hur mycket el olika apparater i hemmet förbrukar. Du kan se inslaget här.
     Sådana mätare kan du låna gratis här hos oss på Laxå bibliotek. Just nu har vi flera inne så det är bara att komma in och hämta. 

Om du vill låta dig inspireras ytterligare för att spara pengar och/eller göra en insats för miljön kommer lite boktips här. 
Klimatsmart ger dig handfasta tips och recept på hur du kan leva lite miljövänligare. Nyfixat är perfekt för dig som gillar att att gå på loppis men som sen kanske inte riktigt vet vad du ska göra med fynden. Här får du reda på hur du bästa sätt kan göra om gammalt till nytt. En annan bok på återbrukstemat är Do Redo.  Här finns
t.ex. tips på hur en gammal tröja kan bli både en kjol och snygga benvärmare. 
Visst har vi gjort dumma inköp nån gång. Eller köpt något av en försäljare som sedan visat sig inte vara så seriös. Med boken Köpsmart får du råd om hur du prutar, undviker onödiga försäkringar, hittar bästa priset, handlar tryggare på nätet och många andra saker. Även här hade Plus ett inslag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar