lördag 18 december 2010

Lucka nr 18

Så här i väntans tider kan det vara bra med några böcker som går fort att läsa....jag menar man vill ju inte vara för uppslukad ifall det skulle hända något...typ att tomten kommer.
Fyra "korta" boktips kommer här: Anna Gavalda: En dag till skänks; en berättelse skriven med både värme och humor om fyra vuxna syskon som strålar samman under ett bröllop. Den här finns även på CD.

Alan Bennett: Drottningen vänder blad handlar om när den engelska drottningen av misstag kommer in i bokbussen som står parkerad utanför slottet. För artighets skull lånar hon en bok, som hon egentligen inte tänker läsa men det ena ger det andra och så väcks en passion för läsning som får oanade konsekvenser.

Lasse Eriksson kåserar i boken "Jag har kokat tvåhundratusen potatisar-men kan inte erinra mej en enda av dessa" om alla de vanliga dagarna och händelserna som vi så lätt glömmer men som vid närmare eftertanke kan vara riktigt upplivande.

Till sist boken Förnöjsamhet av Stefan Edman och Tore Hagman, som även den vill lära oss hur vi tar vara på de många enkla och oväntade händelserna i livet som kan fylla oss med lycka och välbefinnande.
/Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar