tisdag 22 juni 2010

Midsommar


Lite boktips så här inför sommarens fester, vare sig det gäller midsommar, födelsedagar, grillkvällar eller bröllop.

Sommarljus av Nina Dreyer Hensley - mat för trädgården stranden, bryggan, gårdsfest, picknick och grill - idéer för dukning, uteplats och dekorationer.
Grillat - ett härligt utbud av rätter som det står på baksidestexten.

Efterrätt ska man ju ha. Jordgubbar med grädde är det svenskaste av rätter men vill man ha lite inspiation till annat gott finns boken 100 goda efterrätter av Abigail Johnson Dodge.

All världens tårtor av Signe Rolf innehåller många goda tårtor och Smulpajer - till kaffe och dessert av Elisabeth Johansson har recept på 50 lättbakade pajer.

Duka fint med blommor vill man kanske också göra och då kan man hämta inspiration från boken Enkla blomsterarrangemang av Jane Newdick. I boken Servettbrytning av Anita Gunnars får man lära sig att vika en servett i de mest fantastiska former.

I efterdyningarna av det stora bröllopet i lördags talas det mycket om det fantastiska tal prins Daniel höll vid middagen. Kanske ska du hålla tal i sommar. Då passar boken Att hålla tal - och ändå njuta av middagen av Bäckström och Stokstad bra. Här får du massor av tips för att ditt framträdande ska bli en succé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar