torsdag 5 november 2009

Titta det snöar!

En dag som den här, med snöflingor i luften, är man trots allt glad att man inte är ute och att det är 27 sekundmeter snö (Kjerstin Göransson-Ljungman) för då kanske man skulle bli alldeles Snövit (Marie Hermansson) och förvandlas till Snömannen (Jo Nesbö) eller till Snöjungfrun (Leena Lehtolainen). Snö, tårar (Jesper Larsson) skulle trilla nerför kinderna och Iskallt spår (Stephen Booth) skulle man lämna efter sig. Förhoppningsvis skulle Frökens Smillas känsla för snö (Peter Höeg) kunna spåra upp en så man inte hamnar i en Snögrav (Bo R Holmberg).

Nej, då är det bättre att sitta inne och ha Drömmar ur snö (Anna Jansson) och kanske göra Snöljus (Lars Andersson) som man kan titta ut på genom Snökristallers tyngd (Thorvald Steen), lyssna på väderrapporten som lovar Till natten lokalt snöfall (Sören Bondesson) och minnas Fyrtio vintrars snö (Barbara Winckelmann).

Det kan bli en Lång vinterväntan (Fred Eriksson) men när våren står i full blom kommer vi förmodligen inte att minnas Snön som föll i april (Rosamunde Pilcher) utan ser fram emot den Värmebölja (Viveca Lärn) som skall komma.

1 kommentar: