fredag 24 februari 2012

Prinsessan Estelle

Så vet vi då äntligen vad hon ska heta...Sveriges nya lilla prinsessa och namnet blev en verklig högoddsare. Estelle. De flesta hade tippat ett kungligt namn som Kristina, Margareta, Ulrika eller kanske Alice men det blev alltså Estelle. Namnet är en franskt och har sitt ursprung i latinets Stella som betyder stjärna. Övriga namn som den lilla prinsessan får är Silvia, Eva Mary.

Tyvärr blev hon inte hertiginna av Närke, det blev Östergötland som fick den stora äran, men..men..det kommer väl fler kungabarn.

Vad ska man nu läsa för en liten prinsessa? Ja varför inte Så gör prinsessor av Per Gustavsson. Han har skrivit flera böcker om den lilla prinsessan som tar semester, startar rockband, har kalas och andra viktiga prinsess-saker. Klicka här så får du en lista på böckerna om prisessan och böckerna om prinsen.

onsdag 8 februari 2012

Räkna med Google

Visste du att man kan använda Googles sökruta som miniräknare? Eller som mått-och valutaomvandlare? Säg att du har hittat ett recept på en god kaka, men receptet och framför allt måtten är på engelska. Skriv bara in t.ex gradantalet 350F in C och tryck på enter så vips har du hur många grader det motsvarar i celcius. Eller hur många dollar får man för 100 kronor. Nu finns det ju mer exakta sidor för just valutor, men om man snabbt vill ha ett hum.....
Vill du veta mer exakt om hur man använder Googles sökruta som omvandlare eller miniräknare kan du titta på denna lilla video från WebbIT.