fredag 30 september 2011

Om man kan läsa, kan man få veta nästan allt!

Så har då bokmässan varit. 4 dagar av böcker, samtal om böcker, förläsningar och seminarier om böcker men även andra aktuella ämnen debatteras.

Nya böcker anländer till biblioteket nästan dagligen nu. Flera är efterlängtade och några är det redan kö på. Två nya bilderböcker av Jujja Wieslander är dagens boktips. "-Jag har varit på blibluteket och läst, sa Mamma Mu. -Kor ska inte läsa läsa böcker, sa Kråkan. -Jomen det är så mustigt med böcker förstår du Kråkan. Om man kan läsa, så kan man få veta nästan allting" Citatet kommer från den nya boken Mamma Mu läser. Och visst är det så. Man blir så klok om man läser en bok enligt Falstaff, fakir. Roligt med en ny berättelse om kompisarna mamma Mu och Kråkan, som tycker att Mamma Mu borde hålla sig till vanliga saker som att klättra i träd och cykla istället för att gå till biblioteket.

Dagspöket på sjukhus är en nyutgåva som bilderbok av en berättelse som finns i boken Dagspöket. Läs om det charmigt läspande svarta spöket som inte kan spöka på natten, (för att han inte syns då) och som ska försöka spöka på dagen, vilket inte heller blir så bra, för vem är rädd för spöken på dan?

torsdag 8 september 2011

Hål i väggen

Förlåt om vi har varit lite ofokuserade under den senaste tiden. Man tänker alltid att man ska smyga igång arbetet lite försiktigt efter semestern, men se det tycker inte högarna som har samlats på skrivbordet, eller inkorgen i mejlen. Dessutom har vi under augusti hunnit med att flytta Kanalskolans bibliotek till Centralskolan, bytt leverantör av böcker, fått både nya medarbetare och nya "inneboende". Det senaste som hänt är att vi fått ett hål i väggen i källaren. Ja, det är ett dörrhål som har tagits upp mellan biblioteket och det som ska bli det nya arkivet för Laxå kommun.

Nya böcker har i alla fall kommit in som vanligt och septembers första boktips blir Brobyggarna; första delen i Jan Guillous nya romansvit om 1900-talet "Det stora århundradet". Martina Haags Glada hälsningar från Missångerträsk har vi fått som CD-bok och härom dagen kom Stefan Einhorns Änglarnas svar; om den unga Hanna som kommer till Sverige med de vita bussarna i slutet av andra världskriget.