fredag 17 juni 2011

Erbjudande

Så här i sommartider är det mycket rea eller erbjudanden av typen "köp nu - betala sen". Vi ska väl inte vara sämre på biblioteket så vi slår till med: "Låna nu - lämna tillbaka i augusti!"

Vid första anblicken verkar det kanske inte vara ett vidare bra erbjudande, men tänk efter. På hur många ställen kan man ta hem något som man sen använder tills det är förbrukat och så får lämna tillbaka det, och ta med sig något annat hem, utan kostnad? Och upprepa detta gång på gång?

Så, låna och läs i sommar. Tjocka romaner, tunna noveller, tidskrifter och fackböcker. Eller lyssna på en CD-bok i hängmattan eller i bilen på resan. En CD med en spännade barnbok gör barnfamiljens semesterresa kortare...för alla. (En okänd fysikalisk lag om rumtid).

Bloggandet kommer nu att ta semester under sommaren. Kanske några enstaka inlägg rinner till. Annars är vi tillbaka i slutet på augusti igen.


Trevlig sommar!

torsdag 2 juni 2011

Poesitävlingen avgjord

Så har då vinnarna avslöjats. Ja, de har inte sysslat med nåt fuffens som de har avslöjats för utan.....hm....så konstigt det här blev. Tänk att ett ord kan betyda så mycket. Vi börjar om!
Nu är det klart vem som vunnit poesitävlingen. Ja, det har i och för sig varit klart i ett par veckor redan men igår offentliggjordes vinnarna vid en poesiafton i Sockenstugan.
1:a pris gick till Filip Wärn, Laxå för dikten Confession to an angel. Pristagaren fick ta emot en illustration av dikten som målats av Gullvi Taaler. 2:a pris gick till Margaretha Swenson, Laxå för dikten Blå skymning och 3:e pris gick till Inga Pettersson, Tived med dikten Minnenas blad.
Det delades också ut 4:e och 5:e pris och de gick till Patrik Centerwall, Västra Frölunda och Arja Huhtinen, Åtorp. Samtliga 24 tävlingsbidrag finns utställda på Laxå bibliotek och där finns även ett häfte med alla dikter att köpa för 20 kr.