onsdag 19 februari 2014

På gång på biblioteket

På sportlovet finns det mycket att göra och här på biblioteket finns möjlighet för alla barn att komma in och lösa kluriga frågor eller korsord och ha chansen att vinna ett bokpris.
                                                      Just nu, onsdag kl 13-15,
pågår också en workshop för skrivsugna barn. Tillsammans med Rose får de tips och inspiration för att kunna skriva egna berättelser. De kan välja att skriva utifrån ett tema, eller en bild eller också alldeles fritt.

På fredag den 21/2 kommer Laxå Vatten att vara på biblioteket för att svara på frågor om de "gröna påsarna", som ska börja användas i sophanteringen från den första mars.

måndag 3 februari 2014

Nya tidskrifter

Fyra nya tidskrifter finns på tidskriftshyllan i år. Bilsport är en gammal bekanting som är tillbaka på begäran. Populär arkeologi är en annan som har varit borta från hyllan lite längre men nu är tillbaka. Tyvärr kommer den bara med 4 nummer per år så vi får vänta till mars innan första numret är här. Den tredje nya är PRO Hockey (ingen hemsida), som inte handlar om pensionärernas hockeyliga utan om lagen i NHL och den fjärde nykomlingen är Hem & Antik. Om du klickar på respektive titel kommer du till tidskriftens hemsida. Där kan du läsa mer om innehållet. 
Och du...du vet väl om att du kan låna hem gamla nummer av de tidskrifter vi har.