fredag 20 december 2013

Nu stundar helgen

Bloggen tar julledigt ett tag. Tack till alla för året som varit och vi ser fram mot nya spännande böcker och händelser under 2014. Här är lite bilder från året som gått.

God Jul och Gott Nytt År
Rivning av väggar för arkivet
Nya golvet i entrén

Vi bytte version på utlåningssystemet
Melodikrysset på våren och hösten
Bibliotekstrollen läste sagor vid Borasjön
Invigning av arkivet
Sista dagen i Finnerödja
Sista dagen i Hasselfors
Öppning av boklådorna från kulturrådet
Advetsutställningen


Skapande skola
Vår julbok

fredag 13 december 2013

Min lilla gran så grön och fin

Tänk, när man köper gran så står man där och väljer. Några är för korta, andra är för långa. En har inga grenar på ena sidan och en annan är för gles. Konstigt nog blir man lika petig när det gäller konstgjorda granar. Då är man där och böjer om grenarna mest varje dag, för att den ska se bättre ut.
I år har vi på biblioteket försökt att göra vår egen gran - av böcker. Och då är vi där och petar igen: Nej nu lutar den åt höger. Den där boken passar inte där, den är för tjock. Vad liten den blev Tänk att man aldrig kan vara nöjd - trots att vi lever i landet lagom.
Men tillslut blev den klar, vår lilla gran av (gallrade) böcker. Kanske inte världens finaste men det finns ingen likadan i alla fall.

fredag 6 december 2013

Adventsutställning 8/12

Det har förekommit lite felaktiga tider på vissa ställen för adventsutställningens öppethållande. Söndag 8/12 är sista dagen och då är det öppet mellan 14-17. Även om det ser stängt ut på biblioteket så finns det alltså ändå möjlighet att se utställningen. Välkommen.

måndag 2 december 2013

Konstutställning vecka 49

Som traditionen bjuder så här års har Tivedsbygdens konstförening sin Adventsutställning här på biblioteket och som vanligt finns det mycket vackert att titta på. Naturligtvis är det många målningar, men det finns också kort, fotokonst, saker i trä och mjukare material som garn och tyg. Kanske kan du hitta en passande julklapp här. Det är möjligt att köpa det som är utställt. Tala med konstföreningen representanter som finns på plats i utställningshallen. Utställningen har öppet när biblioteket är öppet, och lite till. Idag måndag är det öppet till kl 19. Tisdag 12-19, onsdag 10-17, torsdag 12-17, fredag 10-17 samt söndag 14-17