torsdag 22 augusti 2013

Vad önskas?

Allting ska göras så långt i förväg nu för tiden. Julsakerna dyker upp redan i oktober i affärerna. Semlor kan köpas efter jul och sommarsemestern ska beslutas i början på mars. Och senast i mitten på september ska vi ha bestämt om våra prenumerationer för nästa år. Vi har ju bara haft de nuvarande i ett halvår...!

Har du något förslag på ny tidskrift eller dagstidning som du tycker vi borde ha? Eller är det någon vi redan har, men som borde bytas ut mot en liknande fast bättre? Lämna ditt förslag, gärna med en motivering, i vår förslagslåda på biblioteket eller om du hellre vill mejla, biblioteket@laxa.se, så går det också bra. Sen tar vi med ditt förslag när vi ska välja ut vad vi ska prenumerera på till 2014.

måndag 19 augusti 2013

Slut på sommartiden...

...åtminstone på biblioteket. Från idag har vi öppet som vanligt på biblioteken i kommunen, men det är vemodigt att filialerna i Finnerödja och Hasselfors bara kommer att ha öppet i två veckor till, för att helt stängas från den 1 september. Skolbiblioteket i Finnerödja blir dock kvar. En del av böckerna från filialerna kommer att föras över till Laxå bibliotek. Vad som händer med de böcker som blir över är inte klart i dagsläget. Enligt ett beslut i nämnden är en förfrågan skickad till föreningar i Finnerödja och Hasselfors om det finns någon som vill ta över böckerna och driva ett litet bibliotek. Vi får se hur det blir.

Just nu dyker det upp många nya böcker och vi ställer ut på nyhetshyllan så fort vi kan.

torsdag 1 augusti 2013

Stängt

På grund av sjukdom måste vi tyvärr ha stängt idag torsdag 1/8 och i morgon fredag 2/8.Vi hoppas på god bättring för oss och nya friska! tag på måndag igen.