söndag 16 juni 2013

In the Summertime

Vi är lite sena men... nu börjar sommartiden på Laxå bibliotek. Från 17/6-16/8 har vi öppet måndag, tisdag och torsdag 13-17 och onsdag och fredag 10-14. Vi vet; det kan vara lite krångligt att hålla reda på, men då kan man lära sig att "Mellan 1 och 2 kan man hälsa på". Oavsett vilken dag det är så är det alltid öppet mellan 13 och 14.
Bloggen tar sommarledigt under samma tid; kanske nåt inlägg kommer, om andan faller på. Klicka på länkarna nedan så får du tips på bra läsning i sommar (funkar andra årstider också!):

Vi vill också passa på att tipsa om en sida som vänder sig till dig som har en surfplatta och barn omkring dig som använder den. Pappas appar är en sida som testar och tipsar om bra appar för barn. "Här hittar du recensioner av roliga, pedagogiska och barnvänliga barnspel, spel och appar för barn" - skriver de på hemsidan. 
Du vet väl också att du kan ladda ner och läsa e-böcker alldeles gratis i din smartphone eller surfplatta på e-lib. Det enda som behövs är ett lånekort från Laxå bibliotek (eller annat bibliotek i länet). Ett läsprogram kan också behöva laddas ner, men det finns tydliga instruktioner hur du ska göra.
Det finns böcker för både barn och vuxna och det är både skön- och facklitteratur som erbjuds.

Trevlig sommar!