fredag 21 december 2012

Trevlig helg

Nu stundar julen med välbehövlig vila. Biblioteket i Finnerödja och Hasselfors håller stängt t.o.m. v 2. Laxå bibliotek har öppet alla "vanliga" dagar under v 52 och v 1 och det är våra ordinarie öppettider som gäller.
Med önskan om många sköna, spännande och roliga läsupplevelser under de stundande dagarna, tar bloggen helgledigt och återkommer i januari.

Vi önskar
God Jul
och 
                   Gott Nytt År

onsdag 19 december 2012

Julbestyr


Skräp är kanske inte det första man tänker på när det är jul, men det blir onekligen ganska mycket papper, snören, kartonger, plast och annat som ska kastas efter julhelgen. Kanske har även julgransslingan gjort sitt och behöver slängas. Här hittar du en lista på hur just saker som blir skräp under julen ska sorteras.

tisdag 11 december 2012

Grattis Rebecca!

Rebecca Törnkvist
Rebecca Törnkvist från Hasselfors vann tredje pris i skrivartävlingen DigIT, en tävling för skrivsugna ungdomar mellan 13-19 år och som bor i Örebro eller Västmanlands län. Årets tema var honhanhen. Prisutdelning var den 16 november på Örebro konserthus och igår kväll på Hasselfors bibliotek uppvaktades Rebecca med blomma och present från kultur/fritidsförvaltningen.

Thomas Forss, Rebecca, Inga-Lill Hagelin,Therese Magnusson
Om du klickar här kan du läsa Rebeccas bidrag Spegelliv.

fredag 7 december 2012

Julkalender

Du känner igen dem, de är en del av berättelserna, men du kan inte säga vem som gjort dem. Vad vore bilderböcker utan bilder. Många av oss känner till vem som har skrivit favoritbilderboken men har ingen aning om vem som gjort bilderna. En bra bild ska komplettera texten och kunna tillföra annat än det som står skrivet. Många gånger för den även handlingen framåt. I årets julkalender i fönstren på rådhuset i Örebro har man valt att uppmärksamma flera av Sveriges kända? och duktiga illustratörer. Om du inte har möjlighet att se kalendern live i Örebro kan du klicka här och följa lucköppningen i din dator.