tisdag 30 oktober 2012

Mys och rys

Nu sänker sig mörkret tidigare och tidigare och kylan kommer obönhörligt närmare. Vad kan då vara skönare än att krypa upp i soffan, fåtöljen eller sängen med en filt, kanske nåt varmt att dricka och en god bok; varför inte en riktig rysare. Mary Higgins Clarks böcker har den där lilla extra nerven som ofta gör det riktigt otäckt att läsa. I en av hennes böcker, "Älskar musik och dans" vill en journalist göra en tv-dokumentär om kontaktannonser och människorna bakom dessa annonser. Hon övertalar två väninnor att hjälpa henne. Det hela börjar som en spännande lek, men snart nog börjar en del obehagligheter hända.
En annan författare som skriver otäcka böcker är Magnus Nordin. Han skriver mest för ungdom, och t.ex hans Djävulens märke är en riktig rysare
Klassiska skräckisar är Bram Stokers Dracula och Mary W Shelleys Frankenstein. Vill man rysa i lagom doser kanske H P Lovecrafts samlingar med skräcknoveller passar bra.

fredag 19 oktober 2012

Jeremias-afton 25/10

Torsdagen den 25 oktober kommer Örebroaren Hans Bondeson och läser och berättar om Levi Ricksson, eller Jeremias i Tröstlösa, som de flesta nog känner honom som. Levi Ricksson föddes i Almby 1868 och var journalist på Nerikes Allehanda i drygt 25 år innan han på heltid började ägna sig åt sitt författarskap.
En av hans mest kända dikter är En borde inte sova.
Välkommen till biblioteket kl 18.30 och det är fri entré.

måndag 15 oktober 2012

En Mo Yan

Vi var lite väl snabba i vårt inlägg om nobelpristagaren i litteratur. För närvarande har vi en bok av honom, Vitlöksballaderna. Klicka på titeln om du vill reservera boken.
Åtminstone en till, Ximen Nao och hans sju liv, är på gång. Håll utkik så återkommer vi.

tisdag 9 oktober 2012

Joyce Carol Oates..

..får nobelpriset i litteratur i år om man får tro oddsen idag. Haruki Murakami ligger tätt efter. Nu brukar det ju kunna bli nån helt annan som seglar upp under de sista dagarna. Få se hur det blir i år. På torsdag klockan 13 vet vi svaret.

måndag 1 oktober 2012

Rea

Bilden hämtad från riksbanken .se
Den här veckan säljer vi ut våra gallrade böcker för 1 kr stycket. Nästa vecka tas de bort.