onsdag 11 juli 2012

Borta bra - hemma bra

Låna borta - lämna hemma. Tillhör du de personer som brukar låna på lite olika bibliotek i länet? Eller tänker att det vore ju bra, men det blir så svårt när man ska återlämna böckerna - man vet ju inte när man är på just den där bibblan igen.
Nu lanserar biblioteken i länet en ny service. Låna på vilket bibliotek du vill i Örebro län och lämna på vilket du vill i länet. Det här har du i och för sig redan kunnat göra i Laxå sedan länge, men den servicen har inte funnits på alla länets bibliotek. Men nu är det alltså fritt fram att botanisera på biblioteken i hela länet och lämna igen böckerna där det passar.
Det finns ett men, dock. Boken blir bara omhändertagen och återskickad - inte återlämnad, förrän den kommer till sitt "rätta bibliotek". Den detaljen går inte att lösa i nuläget, så se till att du har 5-6 dagar kvar på lånetiden när du lämnar den, så slipper du eventuella förseningsavgifter.
Med det här inlägget tar vi lite sommaruppehåll i bloggen och återkommer i augusti.
Vi önskar en skön sommar med många härliga läsupplevelser!

fredag 6 juli 2012

Poesitävlingen avslutad

Ikväll, fredag, avslutades bibliotekets poesitävling med en poesikväll i Sockenstugan. Ett 20-tal personer från när och fjärran var där. Kvällen blandade dikter, sång och poesibingo. Samtliga bidrag lästes upp. De fem pristagarna presenterades och fick läsa sina bidrag. Till vinnare hade juryn utsett Annalena Christiansson från Degerfors med bidraget Vildäpplen. Första pris var en tavla, målad av Carina Larsson, med motiv inspirerat av dikten. Samtliga dikter finns i ett häfte som säljs för 20 kr på biblioteket.

Vinnaren Annalena Christiansson tillsammans med
Marie Hjalmarsson, initiativtagare till poesitävlingen

onsdag 4 juli 2012

Rosen

Vi tackar så mycket för "Månadens ros" i Laxå-nytt. Vi blev jätteglada. Rosen pryder nu utlåningsdisken.