lördag 30 juni 2012

Bubblan på Rastpunktkalaset


Tack alla härliga barn som kom och besökte oss, både i husvagnen och i Bubblantältet. Vi hade så trevligt. Och vilken fin bilutställning det blev.

Det blev lite bärande ut och in i tältet mellan regnskurarna men på det stora hela var det en lyckad dag.

måndag 25 juni 2012

Bubblan kommer


Nu är den snart här. Bibliotekets husvagn Bubblan. Ja, det är ju inte vår alldeles egna lilla husvagn utan den  ägs av länsbiblioteken i Örebro och Sörmland. Den har funnits i snart 3 år och varit med på festivaler, campingplatser, kulturdagar och annat. Bubblan - berättelser på väg är en blå husvagn - full med lek och inspiration som vill hjälpa barn och ungdomar att hitta nya sätt att skapa berättelser och leka med ord.
Innehållet i vagnen har varierat med utgångspunkt från olika teman och åldrar. Innehåll förresten....vagnen är så liten så det är inte tänkt att man ska vara i den, utan aktiviterna sker utanför vagnen. Varje bibliotek har använt sakerna i den utifrån sin egen idé. Detta år är den anpassad främst för åldrarna 0-6 år men just i år finns det saker att uppleva inne i själva vagnen för de som är tillräckligt små för att få plats, det vill säga 0-3 år. 
Förra veckan var den i Hallstahammar, och den här veckan är den i Västerås tills vi hämtar den på fredagkväll för att vara med på Rastpunktskalaset på lördag eftermiddag. Hos oss kan man få höra sagor, göra teckningar till vår egna bilutställning, göra egna berättelser, vara med i en bilmärkestävling och en hel del andra saker. Vi sträcker oss också lite längre upp i åldrarna och öppnar för alla som är under 10 år. Vi hoppas på fint väder också. Det blir så mycket roligare då!
VÄLKOMMEN och hälsa på hos oss

måndag 11 juni 2012

Bokhylla

Av alla doppresenter som lilla Estelle fick så tycker vi naturligtvis att bokhyllan med böcker var den bästa. Tänk att få så många bra böcker att uppleva tillsammans med mamma och pappa, eller kanske mormor eller farmor. Böcker kan man aldrig läsa för många och därför tänkte vi att även Laxås barn skulle få tillgång till samma böcker som Estelle fick. Ja, inte precis hennes böcker, men vi inventerade i våra hyllor och såg att vi hade de flesta av böckerna. Så nu har vi samlat dem och de står uppställda mot guldbakgrund och det är bara att komma och låna.