fredag 28 oktober 2011

Nostalgi igen

Härom veckan kunde vi gotta oss åt boken om vår barndoms tv-program. Den här veckan har det kommit en bok som handlar om böckerna vi växte upp med, åtminstone de som var barn på 50-talet. Lisa Bjärbo, tillsammans med Susanna Hellsing presenterar en rad barnboksklassiker som Kalle Bäver, Trulsa, Plupp, De gyllene böckerna och många fler. Många av böckerna har getts ut i nya upplagor, ibland med andra omslag och läses fortfarande som t.ex. Mumin, Mössens julafton, Historien om någon och Krakel Spektakel köper en klubba. Den sista är förresten illustrerad av Stig Lindberg, känd formgivare på bl.a Gustafsberg.
Bilderboksretro, som boken heter är första delen i en serie böcker, och det är tänkt att det ska komma tre till, en för vardera sextio- sjuttio- och åttiotalet.

måndag 24 oktober 2011

Nalledagen
På torsdag är det alla nallars födelsedag och på biblioteket trängs nallarna redan. Katarina har varit snäll och lånat oss sin nallesamling och nu sitter de där så fint och väntar på att beskådas. Tyvärr får de inte komma ut och leka, men det finns andra gosedjur på barnavdelningen som gärna vill leka.


torsdag 13 oktober 2011

Kom nu'rå! Vaddå? Barnprogram i teve 2!

Kommer du ihåg barnprogrammen du såg på tv som barn? Televinken, Humle och Dumle och Fablernas värld? Eller kanske Sesam, Björnes magasin, Lilla huset på prärien och Kalles klätterträd? För att inte tala om Kullamannen, Ika i rutan, Kenny Starfighter och Lillstrumpa och syster Yster. En del minns man med glädje, andra minns man helst inte. Oavsett vilket kan du nu läsa om din barndoms TV-program Pellepennan och Suddagumman, Tårtan och alla de andra i boken Kom nu'rå - barnprogrammen vi minns - eller helst vill glömma.
Är du sen nyfiken på vilka julkalendrar som sänts finns boken Teskedsgumman, Pettson och all de andra - julkalendern i radio och TV genom tiderna. Boken sträcker sig dock bara fram till 1994.

torsdag 6 oktober 2011

Nobelpriset......i litteratur 2011 tilldelas poeten Tomas Tranströmer.

Klicka här för att se vilka böcker vi har till utlån.