torsdag 28 juli 2011

Kondoleanser

Från idag och t.o.m den 15 augusti kommer det att finnas en kondoleansbok på Laxå bibliotek, för den som vill skriva en hälsning med anledning av tragedin i Norge den 22 juli.



Det finns också en elektronisk kondoleansbok på norska ambassadens hemsida. Klicka här för att komma dit. Det går bra att skriva sin hälsning på vilket språk som helst.

tisdag 19 juli 2011

Hotell i tiden

När man åker bort på semester är det mycket som ska ordnas, om man ska vara borta nån längre tid. Posten och tidningen kan inte bara ligga i brevlådan och skvallra om att det inte är nån hemma. Blommor behöver vatten, gräsmattan klippas. Hunden eller katten kanske inte kan följa med utan behöver tas om hand av snäll granne eller kanske vara på pensionat. Men hur gör man med surdegen? Den behöver också mat och kärlek varje dag och den kanske inte din granne vill vakta. Lugn! I Stockholm öppnade i våras världens första surdegshotell. Där kan du lämna in din surdeg, mot en avgift, när du reser bort, så blir den väl omhändertagen och när du hämtar din deg efter resan är den i bättre kondition än någonsin, om man får tro ägarna till hotellet.
Eller också får man börja på ny kula efter semestern, t.ex med hjälp av någon av dessa böcker.