fredag 28 januari 2011

Invigning

I morgon, lördag 29/1, har vi äntligen invigning av Piscatorrummet, vårt nya hembygds- och släktforskarrum. Vi skulle ha haft det redan i slutet av förra året, men tvingades skjuta upp det. I rummet finns dator med program för släktforskning, en del av våra hembygdsböcker samt Gunnar Piscators samling med tidningsurklipp från 1925 och framåt. Här finns mycket intressant att läsa om vår kommun. Gunnar Piscator som bl.a. var lantbrevbärare arbetade som lokalredaktör på Örebro-Kurirens kontor här i Laxå.
Efter Gunnar död fortsatte Alf Pettersson att fylla klippböcker en bit in på 70-talet och efter det har man på Laxå kommunkontor fortsatt att samla i pärmar. Dessa finns nu också på hos oss på biblioteket.

Det är öppet mellan 10 och 14 i morgon. Det är ingen särskild tid som vi inviger själva rummet utan vi har premiär hela dagen. Klockan 11 i hörsalen berättar Alf Pettersson om Gunnar Piscator. Är du nyfiken på lokalhistoria eller släktforskning kan du prata med representanter för Ramundeboda-Laxå hembygdsförening eller Finnerödja-Laxå släktforskarklubb som finns på plats under dagen. Det finns också gamla kort att titta på.

Välkommen!