torsdag 26 augusti 2010

Bevara sommaren

Nu närmar sig hösten. Regnigt, kallt och mörkt tycker en del. Vackra färger, härlig klar luft tycker andra. Naturen går i alla fall till vila men ett sätt att bevara blomsterprakt lite längre är, förutom att fota, att brodera sin trädgård. I boken Trädgården i korsstygn av Melinda Coss finns både små och stora motiv. Underbara små fjärilar, blomkrukor och humlor och stora blomrankor och fruktkompositioner.
I en tidning hittade jag ett tips på en sida där man kan göra egna korstygnsmönster som går att skriva ut helt gratis; ursprungligen tänkta att broderas på lampskärm, men går att sy på annat också. Det finns några enkla färdiga mönster, du kan göra eget på fri hand, du kan skriva bokstäver, men du kan också ladda upp ditt eget foto och få det i korsstygn. Adressen är http://stitch.lampgustaf.se/?page=createPattern

torsdag 19 augusti 2010

Resa i barnboksland

Idag länkar vi till en annan blogg, Bokunge.se, och deras tips på resmål som har med barnböcker och barnboksfigurer att göra.
Bloggen är för övrigt en alldeles utmärkt sida att få bra boktips till förskolebarnen.


måndag 9 augusti 2010

Lättläst

Min kropp har börjat jobba, men min hjärna har fortfarande semester. Märkligt. Hur kan man glömma allt på bara 5 veckor? Tur man har kollegor som är uppdaterade.
Känner att det vore skönt med något lättsmält så här i början på det nya arbetsåret, eller hur man nu räknar...

Alexander McCall Smith har skrivit Det behagliga med lördagar.
Privatdetektiven Isabel kan aldrig motstå att hjälpa en vän i nöd - inte ens när hon hotas av stöddiga advokater.

Den har vi nämnt förut i bloggen. Om gubben som smet från sitt eget 100-årskalas och som sedan dras in i ett nästan osannolikt äventyr.

Vickis vintagebutik av Isabel Wolff.
En feelgood-roman om vänskap, kärlek - och kläder och handlar om Vicki som förverkligar sitt livs dröm och öppnar en second-handaffär med inriktning på vintagemode.

Flickan från 20-talet av Sophie Kinsella.
Vad skulle du säga om din nyss avlidna gamla tant kommer tillbaka och vill att du ska hjälpa henne att hitta något? Den unga Lara går motvilligt med på att hjälpa tant Sadie, som dyker upp i form av en ung charlestondansande kvinna, att hitta ett pärlhalsband.

/Ewa