fredag 23 juli 2010

Ledigt
Nu tar vi ledigt ett par veckor i bloggandet.

Vi önskar en fortsatt skön sommar.


måndag 19 juli 2010

En bok om dagen

En bok för varje kvinna i fruntimmersveckan.
Sara - Sara Greta av Åke Lundgren
Margareta - Margareta - nordens drottning av Michael Linton
Johanna - Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson
Magdalena - Maria Magdalena av Ivar Lundgren
Emma - Emma Hartes hemlighet av Barbara T Bradford
Kristina - Kristina - Sveriges drottning av Veronica Buckley

tisdag 13 juli 2010

Nyfiken eller ute efter tidsfördriv

Hittade ett intressant tips på Kungälvs biblioteksblogg. Till dig som är vetgirig, informationstörstig eller bara intresserad av allt och intet i största allmänhet - står det som rubrik. Två bra länkar för den som verkligen vill veta saker, har någon omkring sig som ställer en massa Varför... -frågor, korsordlösare eller den som är nyfiken och kunskapstörstande i största allmänhet.
Länkskafferiet är den ena. Det är Skolverket som står bakom denna sajt. Den vänder sig först och främst till skolan - elever och personal, men är användbar för vem som helst. Här är länkar till bra sajter samlade ämnesvis.


Den andra heter vetgirig.nu och det är Bonnierförlagen som står bakom. Även den här sajten är ämnesindelad, men är lite mer frågesportsinriktad och här kan du säkert snappa upp ett och annat som kan vara bra att ha på lager när du vill briljera under sommarens grillkvällar.

måndag 5 juli 2010

Kom och titta

Under sommaren har vi två utställningar. Den ena har funnits ett tag och är en utställning med glasföremål från olika svenska glasbruk.

Den andra är en foto/dikt-utställning med dikter och vackra bilder.