torsdag 28 januari 2010

Vi tackar.....

Alla är så nöjda. Och det är roligt. Ja, att ni är nöjda med oss på biblioteket. Det är alltså enkäten som vi hade i höstas jag talar om. Resultatet visar att de allra flesta är nöjda eller mycket nöjda med servicen och utbudet på biblioteket. Visst, vi har inte allt, men det mesta kan lånas hem från andra bibliotek.
Det som de flesta har synpunkter på och en del inte är så nöjda med är öppettiderna. Några vill ha mer öppet på förmiddagarna. Andra vill ha mer kvällsöppet. Samma öppettider varje dag efterlyser flera. Vi förstår, och tycker själva att det vore bäst med samma öppettider varje dag, men tyvärr har vi inte resurser till det. Vi har 6 enheter som vi ska bemanna. Öppettiderna blir därför en mix.

Dock kommer vi under våren att kunna tillfredsställa ett annat önskemål, nämligen möjlighet att kunna återlämna böcker när biblioteket är stängt. Det har förut varit förenat med stora ombyggnader för att kunna få ett bokinkast som är godkänt ur framför allt brandsäkerhetssynpunkt, men nu har vi hittat en fristående box som kan placeras utanför biblioteket.
Klicka här så kommer en liten låt som tack för berömmet.

torsdag 21 januari 2010

Bort med det gamla - in med det nya


Nu gör vi plats för 2010 års tidskrifter. 2009 års bärs ner i magasinet för att lagras och 2008 års tidskrifter gallras. Dessa läggs på bordet i foajén och det är bara att ta med hem.
Vi sparar de flesta tidskrifter ca 2 år, dvs under 2010 kan man fortfarande låna och läsa tidskrifterna från 2009.

Nya tidskrifter för i år är: Antyda, Doktorn+, Kloka hem, Misstänkt samt Vi Läser.

Vi passar också på att flytta om lite i vår tidskriftshörna så att tidskrifterna grupperas mer efter ämne i stället för så som vi bibliotekarier älskar, dvs bokstavsordning.

Kom in och kika hur det blev.


måndag 11 januari 2010

Midvinternattens köld är hård...


Tänk att vädret aldrig kan vara lagom. Är det inte snö, så önskar vi att det ska snöa, för allt blir så mycket ljusare och trevligare då. När sen snön kommer, klagar vi över att det är tungt att skotta och att det blir halt. Sen vill vi ha soliga vinterdagar och gärna lite kallt, så att snön ligger kvar, men nån måtta får det väl ändå vara på kylan säger vi i nästa andetag. Men tänk att det är då man verkligen med gott samvete kan hålla sig inne och läsa en god bok.

Här kommer några tips på nya böcker som vi just köpt in. Håkan Östlundh: Jag ska fånga en ängel (deckare), Agneta Sjödin: Ett ljus i mörkret, Kjell Johansson: Orostid i gränsland, Kerstin Norborg: Kommer hon aldrig att få veta om hon hör samt Ulrika Davidsson: Hälsokokboken